Blog | Boeketten

Hou jij ook zo van een mooie bos bloemen?

Als je een boeket in huis hebt staan zorgt dat altijd voor extra sfeer. Het voegt wat kleur toe aan je interieur en zorgt voor een gezellige sfeer. Helaas gaan bloemen niet eeuwig mee en kun je er altijd maar een aantal dagen echt van genieten. Gelukkig is een tegenwoordig een trend waarmee we dit probleem kunnen oplossing, namelijk droogbloemen.

Wat zijn droogbloemen?

De naam zegt het eigenlijk al wel. Droogbloemen zijn bloemen die gedroogd zijn. Je kunt veel bloemsoorten drogen en daarvan, bijvoorbeeld een boeket maken. Vroeger rond de jaren 70 is het namelijk ook een trend geweest om droogbloemen in je huis te hebben en nu is het weer helemaal hip.

Waarom droogbloemen in je interieur?

Droogbloemen gaan veel langer mee dan een bos verse bloemen. Als je verse bloemen koopt kun je er meestal maar een weekje van genieten, maar van droogbloemen kun je veel langer genieten. Wij kunnen garanderen dat een boeket zeker een half jaar mooi blijft, mits je het goed onderhoudt. Meestal gaan droogboeketen nog veel langer mee dan een half jaar. Droogbloemen zien er dus altijd mooi uit en zorgen voor extra luxe in je interieur. Je kan alle kanten op met droogbloemen. Zo hebben wij mooie droogbloem boeketten, maar ook leuke droogbloem accessoires.

Hoe blijft een droogbloem boeket lang mooi?

Zoals er al eerder is verteld blijft een droogbloemboeket veel langer mooi dan een gewone bos bloemen. Helaas gaan droogbloemen niet eeuwig mee, maar om ervoor te zorgen dat ze langer mooi blijven staan. Hebben we hieronder een aantal tips om er nog langer van te genieten:

  • Houdt droogbloemen uit de zon
  • Houdt droogbloemen binnen en zet ze weg op een droge plek
  • Stoot niet te vaak tegen de bloemen aan, doordat ze gedroogd zijn, zijn de bloementjes heel kwetsbaar
  • Gebruik haarlak als de bloemen beginnen uit te vallen
  • Als je de bloemen af stoft kun je het beste een Swiffer gebruiken en geen harde stofdoek.

Droogbloem decoratie?

Je kunt niet alleen boeketten maken van droogbloemen, maar ook andere leuke woonaccessoires. Zo vullen wij vaasjes met droogbloementjes waarop je een leuk kaarsje kan zetten. Ook verkopen wij lijstjes met daarin droogbloemen. Echt superleuk om aan de muur te hangen. Wil jij weten wat wij nog meer maken van droogbloemen? Neem snel een kijkje door hier te klikken en kom erachter wat we nog meer aanbieden.

Wil jij nu ook een droogbloemboeket?

Dan zit je bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen boeketten van droogbloemen en verschillende droogbloemaccessoires. De boeketten die wij maken worden met de hand gemaakt en de bloemen die wij gebruiken zijn seizoensgebonden. Vandaar dat ieder boeket uniek is. Je kunt hier klikken om te kijken wat voor boeketten wij allemaal aanbieden. Zit jouw gewenste kleur er niet tussen of wil je totaal iets anders. Neem contact met ons op, want wij maken ook boeketten op maat. Hopelijk ben je nu ook helemaal weg van droogbloemen en wie weet heb jij binnenkort in jouw interieur ook een droogboeket staan!

Scroll naar boven