Blog | DIY

Do it yourself met droogbloemen

Zelf creatief bezig zijn met droogbloemen? Dat is zeker mogelijk. Je hebt vast wel eens van “do it yourself” gehoord. Do it youself ook wel DIY betekend letterlijk “doe het zelf”. Als je creatief bent is een DIY zeker iets voor jou. Laat je brein zijn gang gaan om een keer creatief bezig te zijn met droogbloemen, want je kunt er allerlei creaties mee maken.

Losse droogbloementjes

Het makkelijkste is om te werken met losse droogbloemen. Hiermee kun je allerlei verschillende creaties maken. We bieden de set in drie verschillende kleuren aan. Je kunt kiezen uit de kleurtinten naturel, pastel en een kleurrijke verrassing.  Met deze set van losse droogbloemen kun je zelf een boeketje maken, een bestaand droogboeket aanvullen of bloemen vervangen en een plankje opnieuw stylen.

Droogbloementjes op houders van klei

Je kunt met de losse droogbloementjes ook een unieke voorstelling maken door verschillende houders te maken van klei. Hiervoor heb je alleen klei en losse droogbloemen nodig. Je kunt met de klei verschillende houders maken in verschillende vormpjes. Denk hierbij aan een kubus, kegelvorm, een cilinder of maak je eigen creatie. De droogbloemen kun je op verschillende hoogtes knippen en steken in de klei vormpjes. Hoe leuk is dat om weg te zetten in je interieur. Heb je geen zin om dit zelf te doen, maar vind je het wel heel leuk. Dan heb je geluk, want wij hebben deze droogbloemen met houders van klei ook in onze collectie.

Sparkle DIY set

Voor degene die het leuk vindt om creatief bezig te zijn met droogbloemen bieden wij ook een Sparkle DIY-pakketje aan. In dit pakket zitten 3 glazen reageerbuisjes met kruk van 10cm hoog en +/- 15 verschillende droogbloemetjes om de buisjes mee te vullen. In elk pakketje zit een setje van verschillende soorten en kleuren droogbloemen, zodat er altijd iets tussen zit. Je kunt de buisjes dan dus vullen met droogbloemen en ze leuk wegzetten in je interieur of cadeau geven. We bieden dit Sparkle DIY speciaal aan om bij te dragen aan een wereld met minder verspilling, omdat wij hierbij gebruik maken van bloemen die we niet meer kunnen verwerken in boeketten. Deze bloemen zijn dus nog wel mooi om andere creaties mee te maken.

Dus ga jij nu binnenkort DIY’en met droogbloemen?

Heb je na het lezen van deze blog helemaal zin om ook creatief bezig te zijn met droogbloemen dan kun je nu meteen aan de slag. Bestel nog snel wat losse droogbloemen, een DIY setje, droog zelf wat bloemen of trek wat bloemen uit jouw droogboeket en ga aan de slag. Heb jij zelf ook nog leuke tips of ideeën hoe je creatief kan zijn met droogbloemen laat het ons weten door contact met ons op te nemen. Wie weet zie je dat dan binnenkort terug op onze website.

Scroll naar boven