Blog| DIY kandelaar

Wat heb je nodig?

  • Fles wijn/bier/sterkedrank/ander soort flesje
  • Diner kaarsen bijvoorbeeld Twisted candles
  • Mesje

Om te beginnen zorg je dat de fles goed is uitgespoeld. Dan kun je ervoor kiezen om de labels van de fles af te halen. Dit kan maar hoeft natuurlijk niet. Als het een mooi label is, kan het extra sfeer geven.

Vervolgens kijk je of de kaarsen op de fles passen. Als de kaars iets te breed is gebruik je het mesje om er wat kaarsvet van af te schrapen. Let op dat je de kaars ondersteboven houdt en dan schuin de kaars afsnijdt. Zo blijft de kaars namelijk hangen in de fles. Haal er niet te veel van af want dan kan de kaars gaan wiebelen. Kijk daarom tussen door of de kaars past.

Als de kaars past kun je de kaars in de fles zetten en een plekje geven in huis. Zet verschillende flessen bij elkaar en creëer op deze manier een leuk hoekje in huis.

Op onze Instagram pagina & Tiktok staat een video waar we een voorbeeld geven van twisted candles op wijnflessen. Volg onze sociale mediapagina’s om meer leuke video’s en foto’s te zien.

Welk flessen zijn geschikt?

Het is belangrijk voor de DIY kandelaren dat de opening van de fles niet te breed is. Een opening van +/- 2 cm is ideaal. Dit zijn de meeste wijn/bier flesjes. Op de foto zie je bierflesjes van Hertog Jan grand prestige. Hier is het label vanaf gehaald. Deze flesjes zijn perfect om als kandelaar te gebruiken omdat ze matt zwart zijn. Deze zijn ook goed te combineren met de kandelaren uit ons assortiment zoals kandelaar Kandy & Romy.

Geen tijd?

Heb je nu geen tijd om zelf kandelaartjes te maken van je favoriete flessen? Geen probleem. Ook hier hebben we een oplossing voor. We hebben nu nieuw in ons assortiment kandelaar voor op een fles. Deze kandelaar is geschikt voor op alle soorten flessen. Je plaatst de kandelaar op de fles en je kan er gemakkelijk alle soorten diner kaarsen op zetten. Gemakkelijk toch? De kandelaar is er in het goud en zwart.

Scroll naar boven