Droogbloem in glas

Woontrends veranderen door de jaren heen. Tegenwoordig zijn vooral de industriële stijl, landelijke stijl en Scandinavische stijl erg populair. Maar het zijn niet de stijlen in het algemeen die aan trends onderhevig zijn. Ook de accessoires om je interieur leuk mee aan te kleden veranderen eens in de zoveel tijd. Een accessoire dat nu weer helemaal terug van weggeweest is zijn droogbloemen in glas. Dat was in de jaren 60 en 90 al heel populair en nu zijn ze dat gelukkig weer. Lees snel verder wat je allemaal met droogbloemen in glas kan doen.

Droogbloemen en gewone bloemen

Droogbloemen hebben natuurlijk een aantal voordelen ten opzichte van gewone bloemen. Oké, gewone bloemen ruiken lekker en zien er ook goed uit, maar je hebt wel elke twee weken een nieuwe bos nodig. En niet elke bos verse bloemen past goed bij je interieur. Dat is met droogbloemen in glas natuurlijk wel anders. Je kan precies de juiste kleuren samenstelling kiezen om je interieur net dat beetje extra te geven. Omdat ze in glas zitten kan je ze ook nog eens op meer plekken neerzetten dan obligaat op het midden van je salontafel. En misschien nog wel het allergrootste voordeel van droogbloemen in glas: ze hebben geen water of zonlicht nodig en je kan ze met een gerust hart op de verwarming zetten. Je hebt dus eindeloos veel meer mogelijkheden met droogbloemen.

Droogbloemen zijn duurzaam

De naam van de bloemen geeft het natuurlijk al een beetje weg. Droogbloemen zijn gedroogde bloemen. Als bloemen op het hoogtepunt zijn worden ze vaak nog even behandeld met glycerine. Dit zorgt ervoor dat je droogbloemen lang houdbaar zijn en je niet om de haverklap een nieuw boeket hoeft aan te schaffen. Mooi én duurzaam dus.

Eindeloos combineren

Er is eigenlijk niet een interieurstijl die je niet kan combineren met droogbloemen. Door het tijdloze en trendy karakter van droogbloemen kan je altijd de combinatie vinden die jouw interieur net dat beetje extra kan geven. In een landelijke woonstijl zorgen droogbloemen voor dat extra knusse gevoel. In een industriële woonstijl kan het juist het stoere en robuuste van je interieur benadrukken. Zelfs in een minimalistische woonstijl komen droogbloemen goed tot hun recht. Ze kunnen dan juist fungeren als blikvanger in plaats van extra aankleding. Oftewel, de mogelijkheden met droogbloemen zijn eindeloos!

Droogbloemen in huis halen

Als je droogbloemen in huis wilt halen zijn er aantal mogelijkheden. Je kan ze natuurlijk zelf drogen, maar je kan ze tegenwoordig net zo makkelijk online bestellen. Dan weet je zeker dat ze goed behandeld zijn en ze lang meegaan. Wacht dus niet langer met droogbloemen in glas in huis halen en geef jouw interieur de boost die het verdiend!

Scroll naar boven