Droogbloemen in Lijst

Bloemen: het cadeautje voor een ander of voor jezelf, dat altijd kan én altijd gewaardeerd wordt, laat staat droogbloemen in lijst. Bloemen passen in elk interieur en maken bijna iedereen blij. Het nadeel is natuurlijk dat ze na een tijdje vergaan, maar daar is een fantastische oplossing voor: droogbloemen. Droogbloemen zijn letterlijk gedroogde bloemen die je ter decoratie in je interieur kunt gebruiken. Het leuke aan deze bloemen en aan het feit dat ze altijd goed blijven is dat je er veel meer mee kunt dan alleen in een vaas op tafel zetten. Droogbloemen kun je op talloze manieren gebruiken, bijvoorbeeld in een lijst. We vertellen je hier graag meer over.

Droogbloemen ter decoratie

Bloemen aan de muur? Het kan met droogbloemen in een lijst. Door van platgedroogde bloemen een mooie schikking te maken en deze in een lijstje te voegen ontstaan droogbloemen in een lijst. Op deze manier kun je de mooiste droogbloemen in alle vertrekken van je huis een mooi plekje geven door de lijst op te hangen of neer te zetten. Denk er bijvoorbeeld eens aan om een hoekje te creëren waar je een lijstje met droogbloemen neerzet en combineer dit met kandelaren en een mooi schaaltje bijvoorbeeld. Wil je de lijst liever gaan hangen? Dan is het ook leuk om deze te mixen in een ”photowall”. Voor de kleinere vertrekken kan zo’n lijstje natuurlijk ook heel goed op zichzelf staan, denk bijvoorbeeld eens aan de wc. Een plek die mensen vaak lastig op te fleuren vinden, wordt zo in één klap gezellig! En pluspunt: het maakt voor droogbloemen natuurlijk niet uit dat er geen licht is op het toilet.

Soorten droogbloemen

Er zijn een heleboel soorten droogbloemen die je in een lijstje kunt bewaren. Het leuke is dat veel droogbloemen naturel van kleur zijn, waardoor ze super goed te combineren zijn. Ben je juist fan van wat fellere kleuren? Dan is dit al snel gecreëerd door een aantal fellere takjes toe te voegen. Niet alle bloemen zijn geschikt om mooi te drogen en om zo plat te drogen dat ze in een lijstje passen. Maar denk bijvoorbeeld eens aan pampasgras, babala en katjestakken. Deze lenen zich hier uitstekend voor!

Onderhoud

En het mooiste van alles: geen onderhoud! Je hangt of zet het lijstje neer en de bloemen blijven super mooi. Af en toe een stofdoekje eroverheen en je hebt er jaren plezier van!

Scroll naar boven