Droogbloemen Online

Als er wel iets terug van weggeweest is, dan zijn het droogbloemen die je online shopt. Droogbloemen zijn al erg oud, en een bron van creativiteit. In deze tekst enkele voorbeelden hoe vroeger iets gemaakt werd ter decoratie, en waar het weggehangen of geplaatst werd. Lees verder over droogbloemen vroeger en nu.

Onderhoudsvrij boeket

Als je droogbloemen online bekijkt, dan zie je prachtige werken in combinatie met glas. Vroeger waren glazen vazen juist voor snijbloemen, de droogbloemen werden bijeen gehouden door de steeltjes in oase te steken. Frappant dat de klassieke methode amper op de online afbeeldingen te zien zijn, terwijl het nog steeds kan. Iets uit vroeger tijden was bijvoorbeeld de oase op een waaier lijmen. Overal zijn van die papieren waaiers uit Azië te vinden, die zijn al kleurig van zichzelf, en dan daarop een blok oase. Daarna was het een kwestie van een compositie maken van droogbloemen. Als belangrijkste was de oase ‘verstoppen’ onder de droogbloemen zodat je geen oase meer zag. Zo ontstond een prachtig iets wat geen onderhoud vraagt en tegen de muur gehangen kan worden. Ideaal was het weghangen in een trapgat, het is wel een gevaarlijke plek om iets op te hangen, maar zodra het hangt heb je er geen werk meer aan.

Het drogen is al mooi

Natuurlijk is er veel meer te verzinnen dan een waaier. Maar dan zou deze tekst een hele opsomming worden van rieten mandjes en andere items waar oase in kan. Over het algemeen hoef je niet ver te zoeken wat mooi is en waar je oase in kan bevestigen, het is zelfs in een kapotte Spaanse gitaar gedaan en zo tegen de muur gehangen. Een gitaar is dan een wat groter item die meer ruimte vraagt dan een waaier, maar het resultaat was prachtig; een droogbloemenstuk in een gitaar. In die tijd hadden ze ook al door dat het drogen op zichzelf prachtig is. Het wordt nog zelden gedaan met rozen, voordat ze uitgebloeid zijn de rozen bij elkaar binden onderaan de stelen en op z’n kop hangen. In die tijd tegen het plafond twee touwen, daartussen een bezemsteel, en over de bezemsteel de bloemen die moeten drogen. Er werden dus twee bossen gemaakt met een touw ertussen, en dat werd los over de bezemsteel gehangen. Later fungeerde dat als materiaal voor een droogbloemenstukje, tot die tijd was het drogen zelf ter decoratie.

Meer mogelijk dankzij droogbloemen online

Het is nu eenvoudig om het oude en het nieuwe te combineren. Als je droogbloemen online bekijkt zie je het nieuwe, maar tijdens het afstruinen van rommelmarktjes, tref je zo genoeg items aan waar je een droogbloemenboeket in kan maken. Als het toch geen onderhoud vraagt kan het op een moeilijke plek. Maar ook op een kwetsbare antieke kast omdat je het geen water hoeft te geven, en daardoor niet met water kan morsen. Het toepassen van droogbloemen heeft een lange geschiedenis, maar het is begrijpelijk dat het weer terug van weggeweest is.

Scroll naar boven