Droogbloemen zijn duurzaam

Droogbloemen zijn duurzaam

Gedroogde bloemen worden verwerkt in verschillende producten. Droogbloem boeketten, kransen met droogbloemen, potten gevuld met droogbloemen en nog veel meer. Gedroogde bloemen zijn een trend en je ziet ze overal voorbijkomen, in allerlei soorten, kleuren en formaten. En een mooie bijkomstigheid van gedroogde bloemen is dat ze erg duurzaam zijn.

Waarom zijn droogbloemen duurzaam?

Droogbloemen zijn duurzaam omdat het een natuurproduct is dat 10 tot 12 maanden minimaal meegaat. Als je een droogbloem boeket aanschaft betekent dit dat je minimaal 10 maanden een mooi droogbloem boeket op tafel hebt staan. Verse bloemen gaat maximaal 1 week mee. Door je verse bloemen te vervangen door een droogbloem boeket wordt de koolstofvoetafdruk een stuk kleiner. Dit is een van de redenen waarom droogbloemen zo duurzaam zijn.

Gedroogde bloemen zijn ook duurzamer dan verse bloemen omdat er voor het productieproces van droogbloemen maar 1x grondstoffen nodig zijn en er ook maar 1x energie, water en uitstoot nodig is. Terwijl voor verse bloemen elke keer opnieuw dit proces wordt uitgevoerd.

Bloemen die gedroogd zijn hebben ook geen water en voeding nodig om mooi te blijven al die maanden. Terwijl je verse bloemen geregeld schoon water en voeding moet geven. Je hebt dus een stuk minder onderhoud aan de droogbloemen. In deze blog lees je hoe je je droogbloemen zo mooi houdt dat ze wel langer dan 10 maanden mee kunnen gaan.

Kosten besparend

Droogbloemen zijn omdat ze zo lang meegaan niet alleen duurzaam voor het milieu maar ook duurzaam voor je portemonnee. Als je elke week een vers boeket koopt van €20,00 kost dit per jaar je €1040,00. Terwijl droogbloem boeketten €10-€150,00 kosten voor 10 tot 12 maanden. Daarnaast is het mogelijk een droogbloem boeket op maat te laten maken. Hierdoor is het boeket helemaal naar jouw wens en ben je het ook niet snel beu.

Wat kan je met een oud boeket?

Ben je je droogbloem boeket beu? Of zijn een aantal bloemen verkleurd? Je kunt van je droogbloem boeket gemakkelijk verwerken tot een ander product. Je kunt bijvoorbeeld kleine boeketjes maken voor in kleine vaasjes. Je kunt de bloemen op een kaart plakken om cadeau te doen, buisjes of potten vullen met de bloemen of de bloemen plat maken zodat ze in een fotolijstje kunnen.

Kortom droogbloemen zijn erg duurzaam, goed voor milieu en jouw portemonnee. Daarom is het zeker waard om een mooi boeket aan te schaffen. In deze blog lees je hoe je je boeket mooi houdt zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Wil je een boeket op maat laten maken? Neem contact met ons op!

Scroll naar boven