Droogbloemen zijn een natuurproduct

Droogbloemen zijn 100% natuurlijk. Het zijn verse bloemen die na het kweken gedroogd zijn op speciale wijzen waardoor ze lang meegaan. Hierdoor zijn droogbloemen erg duurzaam. Droogbloemen gaan minstens 10 maanden mee.

Droogbloem assortiment

Doordat droogbloemen een natuurproduct zijn en niet alle soorten het gehele jaar groeien is het assortiment ook elk seizoen verschillend. Zo zijn er soorten die alleen in het voorjaar groeien en andere groeien in de zomer of het najaar. Dit is ook terug te zien in ons assortiment droogbloem boeketten. Wanneer er boeketten gemaakt worden voor onze shop wordt dit gedaan met de bloemen die op dat moment beschikbaar zijn bij de groothandel en dit verschild dus per seizoen. Voor producten die wij regelmatig op nieuw vullen, zoals de potten met droogbloemen, vermelden we bij de product omschrijving dat de inhoud kan afwijken van de foto in omschrijving.

Hoe worden de droogbloemen gedroogd?

De verse bloemen kunnen op verschillende manieren worden gedroogd. De bloemen kunnen worden gedroogd aan de lucht, gehydrateerd worden en weer gedroogd worden of ze worden onder druk gezet. Daarnaast wordt waterdrogen ook regelmatig gebruikt. Hierbij worden bladeren van de bloemsteel verwijderd en de steel wordt onder water gezet. Water wordt geabsorbeerd en verdampt terwijl de bloem droogt (flowerplace, 2021).

Zelf bloemen drogen?

Wil je zelf bloemen drogen? Dat is mogelijk. Echter kun je niet alle bloem soorten mooi drogen dus het is wel belangrijk dat je de juiste bloem hebt. Wat heel gemakkelijk zelf te drogen is, is gipskruid of een roos. Hoe je de bloemen droogt is heel simpel. Je hangt de bloemen ondersteboven in een dronkere/droge ruimte. In de wat koudere maanden zal het droogproces een stuk langer duren dan in de zomer wanneer het buiten een stuk aangenamer is.

Wanneer drogen?

Als je zelf droogbloemen wil maken is het droog proces van groot belang. Maar ook is belangrijk hoe je bloem er uit ziet voordat je hem gaat drogen. Het heeft namelijk geen nut een bloem te drogen die al verwelkt is. Mocht je zelf bloemen gaan drogen, doe dit dan nog wanneer ze mooi en in volle bloei zijn.

Flowerplace. (2021). Gebleekte creaties. Geraadpleegd op 24 maart 2022, van  https://www.flowerplace.eu/nl/blogs/blog/gebleekte-creaties/

Scroll naar boven