Een wereld zonder afval

Een wereld zonder afval

Een wereld zonder afval is een ideaalbeeld. Het lijkt bijna onmogelijk om te behalen. Toch kunnen we allemaal hier een steentje aan bij dragen. Zo doen wij dat ook bij SPAKRLE @yourhome. Hoe lees je in deze blog en ook vind je verschillende tips wat jij kan doen met “oude” droogbloemen.

Wat doen wij?

Om een wereld zonder afval te creëren willen wij zo min mogelijk weggooien. Als er boeketten gemaakt worden zijn er altijd droogbloem takjes die breken. Hierdoor is het steeltje niet lang genoeg meer om te verwerken in een boeket. We gooien dit niet weg, want de bloem is dan nog wel goed. We verwerken daarom deze bloemen in andere producten. Zoals bijvoorbeeld het DIY-pakketje, zakje droogbloem hoofdjes maar soms worden dit soort bloemen ook gebruikt met het vullen van de glazen vaasjes met kaars en de potten. Zo wordt er niets weggegooid en kan er nog genoten worden van de mooie droogbloem decoratie door onze klanten.

Droogbloemen gaan lang mee

Daarnaast zijn droogbloemen erg duurzaam. Door een droogbloem boeket aan te schaffen hoef je niet meer wekelijks verse bloemen te kopen. Dit zorgt ook voor een vermindering van afval. Een boeket vers van de bloemist of supermarkt gooi je na 1 week weg. Daarentegen blijft een droogbloem boeket 10 tot 12 maanden mooi en als je er goed mee om gaat nog wel langer. In deze blog lees je hoe je je droogbloemen boeket zo lang mogelijk mooi houdt.

Wat kun je met je oude bos?

Je droogbloem boeket beu? Dat kan natuurlijk. Je kunt veel verschillende dingen doen met je boeket om te zorgen dat het nog niet in de prullenbak beland.

Optie 1: het boeket bewaren op een droge donkere plek, om het na een tijdje weer tevoorschijn te halen om er verder van te genieten.

Optie 2: Haal het boeket uit elkaar en vul aan met nieuwe kleuren/soorten droogbloemen en creëer op deze manier een nieuw droogboeket. Het is natuurlijk ook mogelijk van 1 groot boeket meerdere kleine boeketjes te maken en deze in vaasjes door het huis te plaatsen.

Optie 3: maak van je droogbloemen boeket een droogbloem krans. Wat heb je nodig? Een frame (materiaal naar keus), ijzerdraad & touw. Maak van je droogbloem boeket allemaal mini boeketjes. Bind de mini boeketjes met ijzerdraad om het frame en werk af met touw.

Optie 4: vul een glazen fles, pot, doosje of bakje met droogbloemen. Je haalt de bloemen uit het boeket en knipt ze op verschillende maten. Vervolgens stop je ze in je fles, pot, doosje of bakje naar keus. Je kunt dit zo wegzetten als decoratie of maak er een kandelaar van. Je doet dit gemakkelijk met oude wijn/bier flessen. Lees hier hoe je flessen omtovert tot kandelaar.

 

Losse droogbloemen bestellen om jouw boeket aan te vullen? Of opzoek naar een lege pot? Neem contact met ons op voor de verschillende mogelijkheden. We helpen jou graag met je oude boeket om te toveren tot mooie nieuwe droogbloem decoratie.

Scroll naar boven