Gipskruid gedroogd

Gipskruid is een topper onder de bloemen en bijna bij iedereen geliefd. De takjes van gipskruid lenen zich er zo gemakkelijk voor om te mengen in een boeket en ze fleuren zelfs het simpelste kleine bosje rozen helemaal op. Het staat meteen chique en blijft daarnaast ook nog eens lang goed. Máár aan geen enkele verse bloem zit natuurlijk een eeuwige houdbaarheid, behalve aan droogbloemen. En laat gipskruid zich nu ook nog eens uitstekend lenen om te drogen en dus te gebruiken in een bos droogbloemen maar ook in allerlei andere soorten decoratie. We nemen je graag mee in een aantal voorbeelden.

Gipskruid gedroogd in een bos

Houd je van naturel kleurtjes? Mix gedroogd gipskruid dan eens met pampasgras en Craspedia’s. Super mooi en simpel en meteen een opkikker voor je interieur. Voordeel is natuurlijk dat je deze bloemen in elk vertrek kunt plaatsen en dat ze hoe dan ook mooi blijven, je hoeft niet op te letten of ze genoeg licht krijgen of juist niet: alles is goed voor droogbloemen. Leuke tip is dan ook om de bos regelmatig te switchen van plek, zodat je elke keer weer een andere plek opleukt met de droogbloemen.

Gipskruid gedroogd ter decoratie

Máár met gedroogde bloemen en dus ook gedroogd gipskruid kun je veel meer dan alleen een bos samenstellen. Je kunt er allerlei decoratie mee maken, of als je niet zo creatief bent mee kopen. We willen je graag een aantal voorbeelden geven van hoe je gipskruid ter decoratie in je interieur kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld eens aan gedroogd gipskruid in een lijstje, deze kun je neerzetten of hangen en geeft een gezellige touch aan je interieur. Ook kun je een glazen (holle) kandelaar vullen met gedroogd gipskruid, zodat deze net wat extra’s krijgt. Denk ook eens aan doorzichtige kerstballen, in het Kerst seizoen.

Deze maak je simpel open aan de bovenkant en vul je ook zo simpel met droogbloemen. Je kunt droogbloemen zoals gipskruid ook leuk onder een stolp neerleggen of juist op een dienblad schikken. Zoals je al kunt lezen zijn de mogelijkheden eindeloos. Ben je nu echt heel creatief, dan hebben we nog één leuke afsluitende tip. Je kunt de bloemen ook in vloeibaar plastic (let wel goed op het milieu!)gieten en er zo bijvoorbeeld onderzetters van maken. De bloemen zitten dan, na het drogen, in het plastic, waardoor je er ontzettend lang plezier van zal hebben!

Scroll naar boven