Hoelang blijven droogbloemen mooi?

Hoelang zijn droogbloemen mooi?

Droogbloemen blijven minimaal 10 maanden mooi. Maar er zijn een hoop truckjes die ervoor kunnen zorgen dat je droogbloemen nog een aantal maanden of wellicht jaren mee kunnen gaan. Doordat droogbloemen zo lang mee gaan zijn ze erg duurzaam.

Do

❀ Zorg ervoor dat het droogbloem boeket/krans niet continu in fel zon licht staat.

Door fel zonlicht kunnen de kleuren van de bloemen na een tijdje vervagen. Dit zorgt ervoor dat de droogbloemen minder mooi worden of wellicht heel hun kleur kwijtraken. Dit is zonde!

❀ Zet het droogbloem boeket/krans op een droge plek weg

Droogbloemen zijn erg leuke decoratie voor in huis. Echter kun je beter geen droogbloem boeket of krans op de badkamer zetten of een andere vochtige ruimte in huis. Door vocht kan het zijn dat de bloemen slap gaan hangen. Dit komt omdat de droogbloemen zorgvuldig zijn gedroogd (al het vocht uit de bloem is gehaald) en vocht zorgt ervoor dat de bloemen weer zacht worden en gaan hangen.

❀ De droogbloemen afstoffen.

Door stof in huis kunnen de droogbloemen stof vangen en er vaal uit gaan zien. Echter kun je heel gemakkelijk je droogbloem boeket/krans afstoffen door met een faun op de koude stand voorzichtig al het stof uit de droogbloemen te blazen. Hierdoor ziet je boeket er weer als nieuw uit.

❀ Opbergen

Je kunt je boeket gerust een tijdje bewaren. Het is bijvoorbeeld mogelijk een zomer en winter droogboeket te hebben. Hoe bewaar je dan het boeket dat je tijdelijk niet gebruikt? Heel gemakkelijk rol het boeket in vloeipapier of krant en bewaar het boeket op een droge en donkere plek bijvoorbeeld in een kast. Als je na een tijdje het boeket weer wil gebruiken haal je het van deze plek af en is het boeket nog steeds mooi.

❀ Droogbloemen in glas

Droogbloemen in glas gaan het langste mee als ze ook geen direct zonlicht krijgen. Hierdoor wordt de kleur van de bloemen een stuk minder mooi. Echter kunnen droogbloemen in glas wel tegen ruimtes waar vocht is. Dit komt omdat er geen vocht bij de droogbloemen komt. Mocht je droogbloem decoratie in de badkamer willen, kun je het beste droogbloem decoratie in glas pakken.  Ben je de droogbloemen in glas beu? Vervang deze dan door andere decoratie of vul de aan met nieuwe bloemen.

 

Don’t

❀ Zorg ervoor dat er geen huisdieren bij de bloemen kunnen

Droogbloemen zijn erg fragiel en er moet dan ook voorzichtig mee om gegaan worden. Het kan dan ook zijn dat zodra een kat aan de bloemen gaat zitten er gemakkelijk een takje breekt. Zet daarom het boeket zo weg dat de kat er niet bij kan. Of hou er rekening mee dat er zo nu en dan een takje kan breken. Je kunt je boeket dan om de zoveel tijd eens laten opvullen zodat je weer een mooi vol boeket hebt.

❀ Zomaar droogbloemen weggooien

Je hoeft droogbloemen nooit zomaar weg te gooien. Ben je uitgekeken op je boeket? Dat kan natuurlijk. Berg het boeket op (zie hierboven hoe) en gebruik het later nog eens. Of maak er iets nieuws van. In deze blog lees je wat je allemaal met je droogbloemen kunt doen om te zorgen dat we een wereld creëren met minder afval. Mocht je je boeket dan toch weg willen gooien? Gooi het dan weg bij het groen afval. Dan wordt het goed gerecycled.

Scroll naar boven